torstai 5. huhtikuuta 2018

Helppo parsapiiras


Kun pääsin testaamaan Confetti.fi:lle Pavonin Forosil-silikonialustaa, testasin ensimmäiseksi, ennen muropikkuleipiä, lehtitaikinapohjaista parsapiirasta. Ainekset piirasta varten olivat jo valmiina odottamassa, kun silikonialusta saapui. Innostuin sitten vielä samana iltana alustaa testaamaan, kosks tämä parsapiiras on helppoakin helpompi, eikä valmistaminen kestä kauaa. Lidlistä löytyy lehtitaikinaa, joka ei ole pakaste, vaan valmis heti käyttöön ilman mitään sulatuksia. Paketti vain auki ja lehtitaikinarulla levälleen. Taikinaa ei tarvitse edes kaulita, vaan täytteitä saa alkaa heti laittamaan. Tähän parsapiiraaseen käytin Creme Bonjourin uutta pekoni & sipuli -tuorejuustoa. Piiraaseen saa helposti vaihtelua vaihtamalla tuorejuuston makua. Sitten vain tuorejuuston päälle vihreät parsat, reunojen voitelu munalla ja uuniin. Tämän helpompaa ei piiraan leipominen voi olla ja valmista tulee puolessa tunnissa. Siitä huolimatta piiras on hyvin salonkikelpoinen ja kelpaa vieraillekin tarjottavaksi. Silikonialustalla piiraan pohja kypsyi tasaisesti alustassa olevien pienten reikien ansiosta, koska ilma pääsee hyvin kiertämään alla. Ja pohjasta tuli juuri sopivan rapea. Blogin arkistoista löytyy myös toinen parsapiiras parsan ystäville.

Helppo parsapiiras

1 pkt Lidlin lehtitaikinaa
1 prk (200g) Creme Bonjour pekoni & sipuli -tuorejuustoa
1 nippu vihreää parsaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun:
1 kananmuna

Poista lehtitaikinarulla pakkauksesta ja levitä paistinalustalle pellille. Levitä pohjalle tuorejuusto, mutta jätä reunoista n. 1 - 2 cm ilman tuorejuustoa. Leikkaa parsoista kovat kannat pois. Jos kuori tuntuu kovin sitkeältä, voit kuoria parsat. Ohuet parsat voi latoa piiraspohjalle sellaisenaan, paksut parsat voi halutessaan ryöpätä pikaisesti. Kun parsat on ladottu vierekkäin pohjalle, taita taikinan tuorejuustottomat reunat kaksinkerroin ja voitele reunat kananmunalla. Voitele myös taitoksen välistä, niin reunat pysyvät paremmin kiinni. Ripottele parsojen päälle sormisuolaa ja mustapippuria. Paista piiras uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 - 25 min., kunnes piiras saa väriä ja parsat on kypsyneet.


Silikonialusta saatu tuotetestiin Confetti.fi:stä.

4 kommenttia:

  1. Nää parsapiirakat on jotenkin tosi hauskan näkösiä :D En oo koskaan syönyt enkä eees maistanut parsaa missään muodossa! Pitäisköhän maistaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan näköisiä piirakoita tulee, kun päälle laittaa parsaa.:) Kannattaa ehdottomasti kokeilla parsaa. Meillä ihan ykköslisuke sesonkiaikaan. Parsa on parasta uunissa paahdettuna tai grillattuna. Hollandaise- tai bearnaise-kastikkeen kanssa keitetty parsa on ihan taivaallista!:)

      Poista
  2. Tämä ohje menee ehdottomasti kokeiluun vielä tänä keväänä, ehkäpä vappuna - joka onkin jo ihan pian. :) Simaakin ajattelin taas tehdä vapuksi, joten pitääpä laittaa sitäkin huomenna tulemaan että ehtii ajoissa. :) Nyt onkin jo ollut todella lämpimiä ja keväisiä päiviä, toivottavasti sama jatkuu, kun olisi muutama ylimääräinen vapaapäivä miehelläkin tiedossa juuri vappuviikonloppuna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällainen piirakka on näppärä, kun valmistamiseen ei mene paljon aikaa. Ja parsan sijaan voi käyttää muitakin aineksia sesongin mukaan.:) Kohta se vappu taas on. Nopeasti aika menee. Simaa on tehtynä ja pari leivonnaista olisi suunnitelmissa. Muutoin vappu menee varmaan grillauksen merkeissä.:) Vähän kylmempiä päiviä ollut nyt, mutta eiköhän tästä taas lämpene.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-