perjantai 10. marraskuuta 2017

Uunissa paahdetut kasvikset


Tällä hetkellä meillä on suuressa suosiossa uunissa paahdetut kasvikset. Siis nytkin kasviksia on paahdettu ja syöty kolmena päivänä peräkkäin, ja tänään peräti tuplasatsi. Todennäköisesti huomennakin vielä jatketaan samalla linjalla, koska kyllästymisestä ei ole tietoa. Uunissa paahdetut kasvikset ovat hyvin simppeliä ruokaa, mutta niin maukkaita. Näitä syömällä päivän kasvisannossuositukset täyttyvät ihan huomaamatta. Kun kasvikset vielä valmistuvatkin aika nopeasti, niin näitä tekee mielellään tämän tästä.


Uunissa paahdetut kasvikset

pala parsakaalia
pala kukkakaalia
n. 6 ruusukaalia
1 porkkana
1/2 punasipuli
1/2 paprika
2 valkosipulin kynttä
n. 10 kirsikkatomaattia
1 - 2 rkl oliiviöljyä
1 - 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
Provencen yrttejä
(tuoretta persiljaa)

Paloittele parsa- ja kukkakaalit sopiviksi suupaloiksi. Halkaise ruusukaalit. Kuori ja siivuta porkkana. Leikkaa kuorittu punasipulin puolikas ohuiksi lohkoiksi. Paloittele paprikan puolikas suupaloiksi. Leikkaa kuoritut valkosipulin kynnet muutamaan osaan. Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele kasvikset kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta väljähkösti uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljyä sekä vaaleaa balsamiviinietikkaa. Mausta sormisuolalla, mustapippurilla sekä Provencen yrteillä. Paahda kasviksia uunissa 200 asteessa 20 - 30 min. Lisää joukkoon kirsikkatomaatit ja jatka paahtamista vielä 10 - 15 min. Ripottele pintaan halutessasi hienonnettua tuoretta persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-