maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen voileipäkakku


Jospa sitten alkaisi purkamaan pääsiäisen herkkuja tännekin. Useampi resepti on tiedossa ja ennen pääsiäistäkin valmistuneita juttuja on pari odottelemassa, joten lähiaikoina ei blogissa ainakaan kovin hiljaista tule olemaan. Kaikki kuvat ovat jo valmiina, ja postauksia tulee ilmestymään siihen tahtiin, kuin vain ehdin niitä kirjoittelemaan.


Jo useampi viikko ennen pääsiäistä päätin, että pääsiäispöytään meille tulee voileipäkakku. Viimeisimmästä voileipäkakusta on jo jokunen vuosi aikaa. Muutama hyydytetty kakku on tullut tässäkin välissä tehtyä, mutta se vanha kunnon voileipäkakku on jäänyt vallan unholaan siitä huolimatta, kuinka hyvää se onkaan. Voileipäkakkua tehdessäni totesin, ettei se edes ole sen työläämpi tehdä kuin täytekakku. Päinvastoin, voileipäkakun tekee jopa nopeammin, koska siihen ei tarvitse leipoa mitään pohjia. Tästä lähtien voileipäkakkua tehdäänkin meillä useammin, eikä enää vain muutaman vuoden välein.


Pääsiäisen voileipäkakku

Pohja:
n. 1,5 isoa pkt paahtoleipää

Kostutukseen:
maitoa

Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
200 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
200 g chili-paprika -tuorejuustoa
100 g kylmäsavuhärkää
1 iso suolakurkku
mustapippuria myllystä

Kuorrutus:
2 1/2 dl kuohukermaa
200 g ruohosipuli -tuorejuustoa

Koristeeksi päälle:
kylmäsavuhärkää
tummia viinirypäleitä
kirsikkatomaatteja
pieniä suolakurkkuja
sitruunasiivuja
salaatin lehtiä
sipulin varsia

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustot. Silppua kylmäsavuhärkäsiivut sekä suolakurkku pieneksi ja sekoita täytteeseen. Mausta mustapippurilla. Tee ison irtopohjavuoan pohjalle kerros paahtoleivistä leikaten, kostuta kevyesti maidolla. Levitä leipien päälle puolet täytteestä. Tee uusi leipäkerros, kostuta ja levitä loput täytteestä. Tee päällimmäiseksi vielä leipäkerros ja kostuta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin yön yli kevyt paino päällä. Poista kakku vuoasta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja tuorejuusto. Levitä kuorrutus kakun päälle ja käytä osa kuorrutteesta koristepursotuksiin. Koristele kakku lopuksi haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-