keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Puutarhurin vuohenjuusto-vihannespiirakka


Sain tilaisuuden testata Apetit Tuoreksia. Eli Tuorekset ovat käyttövalmiita kasviksia, jotka kipataan vain rasiasta suoraan pannulle, ja peseminen, kuoriminen ja pilkkominen jää kokonaan väliin näin helpottaen ja nopeuttaen ruoanlaittoa. Tuoreksia löytyy montaa erilaista sekoitusta, jotka sopivat muun muassa wokkiin, keittoihin ja uuniruokiin. Oma käyttökokemukseni oli ihan positiivinen. Kasvikset olivat laadukkaita, ja olihan se mukavaa aloittaa ruoanlaitto heti hellan äärellä, eikä leikkuulaudan ja veitsen parissa. Vuosi sitten olisin hyvinkin voinut kuvitella käyttäväni Tuoreksia ruoanlaitossa, kun vastasyntyneen kanssa oli kädet ihan täynnä. Nyt, kun ruoanlaitolle jää taas pikkaisen paremmin aikaa, nuukana ihmisenä laskeskelen kuinka paljon enemmän yhden rasian hinnalla saisi vihanneksia ja juureksia ostettua, ja juuri hinnan vuoksi jatkossakin useimmiten pesen, kuorin ja pilkon vihannekseni mieluummin itse. Loppujen lopuksi sen määrän, mitä rasiassa vihanneksia on, pilkkomisessa ei edes mene kovin paljon aikaa. En silti tuotetta tyrmääkään, vaan varmasti Tuoreksillekin tilausta on ja ovat monesti paikallaan. Esimerkiksi juurikin erityisen kiireisenä aikana Tuorekset voivat auttaa pitämään ruokavalion monipuolisena. Yhden hengen talouksille rasian koko on tosi sopiva, ja voi auttaa vähentämään ruokahävikkiä. Mökkiolosuhteisiinkin voisi olla paljon näppärämpää ottaa vihannekset mukaan Tuoreksina. Ja pakastevihannekset Tuorekset ainakin pesevät mennen tullen.


Tuoreksia testatessani leivoin muun muassa piirakan, johon käytin puutarhurin pannuvihanneksia, ja lisäksi laitoin mukaan vuohenjuustoa. Piirakka valmistui nopeasti ja oli hyvää.

Puutarhurin vuohenjuusto-vihannespiirakka

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 rs Apetit Tuorekset Puutarhurin pannuvihanneksia
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl ruokakermaa
1 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
1/2 - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl Provencen yrttisekoitusta
200 g vuohenjuustoa

Nypi kuutioitu voi sekä vehnäjauhot, persilja ja suola yhteen. Lisää vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pannuvihannekset pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada vihannekset vuokaan taikinan päälle. Sekoita keskenään ruokakerma, ranskankerma, kananmunat, suola, mustapippuri sekä yrttisekoitus, ja kaada seos vuokaan vihannesten päälle. Siivuta vuohenjuusto ja lisää siivut vuokaan. Kypsennä piirakka uunissa 200 asteessa n. 30 min., kunnes täyte on hyytynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-