Sivut

torstai 7. huhtikuuta 2016

Srirachalla maustetut paholaisen munat


Juhlapäivinä ruokapöydästämme löytyy usein paholaisen munia eli täytettyjä kananmunan puolikkaita. Ne tekevät aina hyvin kauppansa, ja erilaisilla täytteillä niihin saa aina vaihtelua. Pääsiäisenä paholaisen munat maistuivat Srirachalle, ja keväisen keltaisen värin sain munien täytteeseen valmistamalla majoneesin itse punaisesta palmuöljystä. Muniin voi tietenkin käyttää myös vaikka kaupan valmista majoneesia tai tehdä majoneesin rypsiöljyyn. Srirachalla maustetut paholaisen munat olivat niin hyviä, että niitä piti pääsiäispyhinä tehdä toisenkin kerran.

Srirachalla maustetut paholaisen munat

Paholaisen munat:
4 kananmunaa

Täyte:
4 keitettyä keltuaista
3 rkl majoneesia
1 - 2 tl Sriracha -kastiketta

Majoneesi:
1 kananmuna
1 1/2 dl Bonred punaista palmuöljyä
1 tl Dijon -sinappia
1/2 tl valkoviinietikkaa
Sriracha-suolaa

Keitä kananmunat koviksi, eli n. 8 min. Jäähdytä ja kuori munat. Halkaise kananmunat pituussuunnassa puoliksi ja poista keltuaiset kulhoon. Hienonna keltuaiset haarukalla, sekoita joukkoon majoneesi sekä maun mukaan Sriracha -kastiketta. Pursota tai lusikoi täyte kananmunan puolikkaille ja ripottele pinnalle Sriracha-suolaa. Jos teet majoneesin itse, riko kananmuna korkeaan ja kapeaan astiaan niin, että keltuainen jää ehjäksi. Mittaa astiaan muut ainekset suolaa lukuun ottamatta. Paina sauvasekoitin astian pohjaan, ja käynnistä. Nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin, kunnes majoneesi on valmista. Mausta majoneesi ripauksella suolaa.

1 kommentti:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-