maanantai 29. helmikuuta 2016

Pannupasta bolognese


Meillä oli jääkaapissa kilo naudan jauhelihaa, ja aioin tänään käyttää puolet siitä makaronilaatikkoon. Kun ruoanlaiton hetki koitti, huomasin, että makaronit olivatkin kaapista loppu. Ruokasuunnitelmat menivät sitten lennossa uusiksi. Pannupastaa on tullut kuluneen puolen vuoden aikana tehtyä aika usein, koska se on todellinen arjen pelastus. Tiskiä tulee vähän ja ruoan valmistamiseen ei kulu paljon aikaa. Pannupastan ehtii usein valmistaa, ja jopa syödäkin, ennen kuin pikkuihminen alkaa hermoilemaan ja vaatimaan lisää viihdykettä. Uusia suunnitelmia makaronilaatikon tilalle ei sitten tarvinnut kovin kauaa miettiä, pannupastan suuntaan tuli jälleen kallistuttua. Tällä kertaa tein pannupastasta uuden version, jotta sain jauhelihaakin kulumaan. Spagetin seuraksi tulee välillä tehtyä bolognese-kastiketta, mutta aina molemmat erikseen tehtynä, ja useimmiten kastikettakin tulee hauduteltua pitkän aikaa. Nyt sitten kokeilin valmistaa sekä bolognese-kastikkeen että spagetin samalla pannulla ilman ylimääräisiä haudutteluaikoja. Pannupasta bolognesesta tuli tosi hyvää, ja se melkein loppui kesken. Pikkaisen houkuttelisi tehdä samaa huomenna uudelleen, mutta taitaa kuitenkin olla vihdoin se makaronilaatikkopäivä, koska makaronivarastotkin tuli jälleen täydennettyä.

Pannupasta bolognese

2 rkl oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
1 1/2 - 2 prk vettä
70 g tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
250 g täysjyväspagettia

Tarjoiluun:
juustoraastetta

Kuumenna korkealaitaisessa pannussa oliiviöljy. Ruskista pannulla jauheliha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuori ja raasta karkealla terällä porkkanat. Lisää sipulit ja porkkanaraaste jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes kasvikset kuullottuvat. Lisää pannulle tomaattimurska, huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää joukkoon tomaattipyree, lihaliemikuutio sekä mausteet. Sekoita joukkoon muutamaan osaan pätkitty spagetti. Keitä, kunnes spagetti on kypsää ja neste sopivasti imeytynyt, n. 10 - 15 min. Sekoita välillä, jotta spagetti kypsyy tasaisesti ja pysyy irtonaisena. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarjoile pannupasta bolognese juustoraasteen kera.

6 kommenttia:

  1. Juuri oli tarkoitus tehdä tänään spagettia, joten teenpä tätä :) Kiitos taas hyvästä perusruokaohjeista! Tämä blogin on ihana juuri siksi, kun täältä löytyy paljon tämmöistä konstailematonta, mutta maukasta ruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että täältä löytyi päivän ruoka.:) Melkeinpä enemmän onkin tilausta helpoille ja nopeille arkiruoille. Arkena ruoanlaitto tuottaa enemmän päänvaivaa.

      Poista
  2. Perusruokaohjeita meilläkin eniten kaivataan, arjen pyörittäminen vie välillä kaiken jaksamisen, joten ruokien ideointi on hankalaa. Muiden blogeista sekä s- & k-ryhmien lehdistä tulee useimmiten parhaat arkiruokaohjeet napattua.

    Tämä menee meilläkin kokeiluun joku arki-ilta. Pannupastaan löytyykin yleensä kaikki ainekset kuiva-ainekaapista. Pakastimessakin on sopivasti jauhelihaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlapäiviksi on paljon helpompi keksiä ruoat ja niitä tulee useimmiten pohdittua jo hyvissä ajoin valmiiksi. Arkisin ruoka pitää usein keksiä lennossa, joten hyvät perusohjeet tulevat tarpeeseen.:) Auttaisi tietysti paljon, jos suunnittelisi viikon ruokalistan etukäteen, mutta ainakin itselläni tuppaa menemään niin, että kun ruoanlaiton hetki koittaa, katson mitä kaapeista löytyy ja alan säveltämään.;) Siksi onkin hyvä, että kaapeista löytyy aina kunnolla kuiva-aineita, säilykkeitä ym.:) Tämä pannupasta vie pikkaisen enemmän aikaa, mutta ei tähänkään puolta tuntia kauempaa mene. Kun jauheliha ruskistuu, ehtii valmistella muut ainekset.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-