lauantai 30. tammikuuta 2016

Nopea katkarapukuskus


Erilaiset kuskuksesta valmistetut ruoat ovat välillä ratkaisu ruokapulmaan, jos ruokaa pitää saada nopeasti, tai sitten ei vain ruoanlaittoinnostusta ole sen kummemmin. Kuskus valmistuu todella nopeasti, ja suurimman osan ruoanvalmistusajasta viekin veden kiehuminen. Sitten onkin jo melkein valmista. Erityisesti tykkään käyttää kuskusin kanssa katkarapuja, ja mukaan ei ainakaan arkena tarvita sipulia, herne-maissi-paprikaa ja mausteita kummempaa. Katkarapukuskusta voi syödä sellaisenaan tai sitten sen voi tehdä lisukkeeksi kalalle. Katkarapukuskus saa pirteän keltaisen värinsä punaisesta palmuöljystä sekä mausteista. Mausteita en sen kummemmin mittaile, vaan laitan ihan oman maun mukaan. Kaikkein runsaimmin käytän currya. Cayennea ripautan sen verran, että kuskusiin saa sopivan tulisuuden. Valkopippuria riittää pieni ripaus.

Nopea katkarapukuskus

3 rkl Bonred punaista palmuöljyä
1 sipuli
2 - 4 valkosipulin kynttä
5 dl kalalientä
200 g herne-maissi-paprikaa
5 dl täysjyväkuskusta
200 g sulatettuja katkarapuja
currya
cayennea
jauhettua valkopippuria
(suolaa)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna kattilassa palmuöljy. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kattilaan kalaliemi ja kiehauta. Lisää herne-maissi-paprika ja keitä parin minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon kuskus. Laita kansi päälle ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Sekoita kuskus irtonaiseksi. Lisää joukkoon katkaravut ja mausta oman maun mukaan currylla, cayennella sekä valkopippurilla. Tarkista suola.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-