lauantai 25. heinäkuuta 2015

Minipavlovat


Mansikkasesonki jatkuu vielä hetkisen, joten tuoreista mansikoista pitää nauttia monin eri tavoin niin kauan kuin voi. Mietein, mitä hyvää sitä mansikoiden ympärille taas tekisi. Koska rakastan marenkia, niin pavlova pyöri eniten mielessäni. Tällä kertaa en tehnyt yhtä pavlova-kakkua, vaan sen sijaan pieniä minipavlovia. Pavloviin ei makean marengin lisäksi tarvittu muuta kuin kermavaahtoa, ja tietenkin niitä mansikoita. Makea herkku juuri minun makuuni!


Minipavlovat
(8 - 10 kpl)

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 tl maissitärkkelysjauhetta
1/2 tl viinietikkaa

Lisäksi:
2 1/2 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
tuoreita mansikoita
mintun tai sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi lisäten joukkoon vähitellen hieno sokeri koko ajan vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelysjauhe ja lisää viinietikka. Sekoita tasaiseksi Vaahto on valmista, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle kahden lusikan avulla 8 - 10 nokaretta marenkivaahtoa. Muotoile nokareita tasaiseksi ja tee keskelle kuopat kermavaahtoa varten. Paista uunin alatasolla 125 asteessa n. 1 tunti, kunnes marengit ovat kuivuneet ja irtoavat leivinpaperista. Anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta oman maun mukaan tomusokerilla. Jaa kermavaahto marenkipohjille ja koristele tuoreilla mansikoilla sekä mintun tai sitruunamelissan lehdillä.


5 kommenttia:

  1. Ihastuttavia.:) Marenki kuuluu ehdottomasti myös minun heikkouksiini. Kermavaahdon ja mansikoiden kera suorastaan taivaallista herkkua. Mansikka-aika on niin lyhyt, että siitä on otettava kaikki irti.:)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä, pitääpä tehdä.

    VastaaPoista
  3. Nämäkin ovat aivan taivaallisen kauniita ja herkullisen näköisiä ♥

    VastaaPoista
  4. Voi miten söpöjä, tosi kiva idea! :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-