Olen koittanut pitää hieman taukoa makeista leipomuksista, mutta eilen halusin pitkästä aikaa tehdä kääretortun. Karpalo-tuorejuustonkin oli jo aika päästä jääkaapista käyttöön ennen kuin se sieltä niin sanotusti kävelisi vastaan. Kääretorttupohjan taikinan tein ohratärkkelysjauhoista. Ohrakkaalla leivonnaisista tulee tosi kuohkeita. Tietenkin perunajauhokin taikinaan käy, ja varsinkin, jos pitää tehdä gluteenitonta. Täytteen tein vaahdottamalla tuorejuuston joukkoon voita ja tomusokeria. Sitten lisäsin täytteeseen vielä pakastekarpaloita, jotta täytteessä olisi myös kunnolla sattumia. Koska juustotäyte on hieman tuhtia, marjat antavat kääretortulle myös raikkautta, ja tasapainottavat kokonaisuutta. Seuraavaksi onkin leipomisvuorossa laskiaispullat. Ainekset on jo työpöydällä odottelemassa. Blogistani jo jokunen laskiaispulla löytyykin. Perinteinen hillotäytteinen, itse tehdyllä mantelimassalla sekä banoffee-täytteellä. Vielä en tiedä tämän vuoden täytteistä. Voi olla, että mennään ihan perinteisellä linjalla, jos ei mitään hyvää ideaa juolahda mieleen. Laskiaispullat nyt kuitenkin aina maistuvat täytteellä kuin täytteellä.
Karpalo-tuorejuusto -kääretorttu
Pohja:
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl Ohrakasta
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
50 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
200 g karpalo-tuorejuustoa
2 dl pakastekarpaloita
Vaahdota kulhossa sokeri ja munat. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225 asteessa n. 7 minuuttia. Ota pohja uunista ja kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista leivinpaperi päältä ja anna pohjan jäähtyä. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi tomusokerin kanssa vaahdoksi. Vatkaa joukkoon karpalo-tuorejuusto. Sekoita joukkoon jäiset karpalot ja levitä täyte kääretorttupohjalle. Rullaa torttu leivinpaperia apuna käyttäen. Anna kääretortun tekeentyä jääkaapissa ennen tarjoilua.