perjantai 12. syyskuuta 2014

Lehtikaalismoothie


Kauniin vihreä smoothie menee terveellisenä välipalana tai antaa aamulla puhtia päivään. Vihreän värinsä smoothie saa lehtikaalista ja avokadosta. Avokado tekee samalla myös koostumuksesta täyteläisen. Omena makeuttaa ja hunajalla makeutta saa halutessaan lisää. Ripaus vehnänorasjauhetta lisää smoothien terveellisyyttä. Lasillinen lehtikaalismoothieta onkin todellinen vitamiinipommi. Lehtikaali sisältää C-vitamiinia kaksi kertaa enemmän kuin appelsiini. Siinä on myös paljon rautaa, kalsiumia ja proteiinia. Avokadossa puolestaan on kaliumia, C-, B-, E- ja K-vitamiineja sekä paljon hyviä rasvoja. Omenassa on B1-, B2-, B6, C- ja E-vitamiineja sekä kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, pektiiniä, kuituja ja flavonoideja. Melkoisen määrän vitamiineja ja muita hyviä aineita saa helposti nautittua smoothien muodossa.

Lehtikaalismoothie

1 iso lehtikaalin lehti
1 avokado
1 omena
1/2 - 1 tl vehnänorasjauhetta
maitoa
(juoksevaa hunajaa)

Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti ja paloittele muut osat tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele joukkoon avokado sekä omena. Lisää vehnänorasjauhe. Sekoita ainekset tasaiseksi ja lisää joukkoon maitoa sen verran, että saat smoothien sopivan paksuista. Makeuta tarvittaessa juoksevalla hunajalla.

7 kommenttia:

  1. Loistava yhdistelmä. Tein just eilen lehtikaali-avokado-mansikkasalaattia ja lehtikaali-avokadopestoa (jääkaapin siivousta, nääs) kalan kanssa ja jos sitä loppua ei parissa päivässä saada kulutettua, surautankin lopusta smoothien, kiitos ideasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiena loppu meneekin hyvin, jos jotain jää. Hävikistä herkuksi.:)

      Poista
  2. Meillälehtikaali on mennyt blenderiin pinaatin, viininrypäleiden ja mustikoiden kaverina. Täytyykin kokeilla tätä avokado-yhdistelmää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä yhdistelmältä tuokin.:) Avokado on smoothiessa kivan täyteläinen. Tykkään laittaa aina joko avokadoa tai banaania, niin tulee hyvä koostumus.:)

      Poista
  3. Lehtikaalia on melkein aina kaupassa myytävänä ja se on todella terveellistä. Hyvä, että siitä on tullut nyt myös trendikästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on alkanut lehtikaalia olemaan hyvin kaupoissa tarjolla. Toivottavasti sitä olisi myös talvella saatavilla, niin ei tarvitse odotella ensi kesään.:) Ei suotta ole trendikäs, kun on hyvää ja terveellistä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-