perjantai 25. heinäkuuta 2014

Suklaa-kirsikkahillo


Pitihän sitä hapankirsikoista tehdä toinenkin erä hilloa, koska Dansukkerin sivuilta löytyi aika mainion kuuloinen ohje. Reseptin juju oli kirsikkahilloon lopuksi lisättävä tumma suklaa, joten en mitenkään voinut vastustaa hillon kokeilua. Eli uusi kivien poistourakka oli taas edessä, mutta mitäpä sitä ei tekisi herkkujen eteen. Ja kyllähän se vaivan näkö jälleen palkittiin. Hillossa maistuu mukavasti suklaa kirsikan ohella. Melkein ei malttaisi odottaa, että pääsisi levittämään tätä hilloa jonkun mehevän suklaakakun väliin. Enkä usko, että hillo jäätelönkään kanssa pahaa on.

Suklaa-kirsikkahillo

1 kg hapan- tai makeakirsikoita
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria
1 rkl sitruunamehua
75 g raastettua tummaa suklaata
(2 rkl konjakkia)

Poista huuhdelluista kirsikoista kivet ja soseuta tai hienonna marjat. Sekoita kattilassa kirsikat, sitruunamehu ja hillo-marmeladisokeri. Keitä 4 minuuttia, ja ota kattila liedeltä. Kuori pinnalta pois vaahto huolellisesti. Sekoita joukkoon suklaa ja halutessasi konjakkia. Purkita hillo puhtaisiin, lämpimiin purkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä viileässä.


2 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Voin kuvitella, miten hyvin tämä hillo sopii juurikin suklaakakun väliin. Tätä on pakko joskus kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä ei todellakaan voinut jättää testaamatta, kun netissä ohje vastaan tuli. Joku oikein mehevä suklaakakku ja tätä hilloa väliin. Pakko olla hyvää!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-