perjantai 2. toukokuuta 2014

Kylmäsavulohileivät


Silli kuuluu olennaisena osana vappuruokiin, mutta meillä ei tänä vappuna silliä syöty. Pakastimessa oli vielä itse kylmäsavustettua kirjolohta, joten otin fileen sulamaan, ja tein piknikille kylmäsavulohileipiä. Potkua leiville antoi piparjuurimajoneesi. Yhtään ei tullut silliä ikävä näitä leipiä syödessä. Pitää koittaa kylmäsavustaa vielä muutama lohi pakastimeen kesäksi ennen kuin helteet alkavat. Kylmäsavustus onnistuu paremmin viileämmillä ilmoilla.

Kylmäsavulohileivät
(8 leipää)

150 g kylmäsavulohta
200 g creme fraichea
n. 1 dl piparjuurimajoneesia
1 pieni punasipuli
tuoretta tilliä
sitruunapippuria
(suolaa)

Lisäksi:
8 siivua paahtoleipää

Koristeeksi:
kylmäsavulohisiivuja
tuoretta tilliä
isoja kapriksia

Hienonna kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon creme fraiche ja piparjuurimajoneesi. Kuori ja hienonna pieneksi silpuksi punasipuli ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon silputtua tilliä ja mausta seos sitruunapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Jaa seos leiville ja koristele kylmäsavulohisiivuilla, tillillä sekä kapriksilla.

4 kommenttia:

  1. piparjuuri ja lohi toimii aina :)

    VastaaPoista
  2. Tällaisista herkkuleivistä ei kai voi kukaan kieltäytyä!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän sellaisiakin, jotka eivät tykkää. Se on tuo kala. Kaikille ei vaan kala maistu.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-