keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ananas-raparperihillo


Parsan ohella keittiömme käytetyin raaka-aines taitaa tällä hetkellä olla raparperi. Useimmiten varret ovat päätyneet erilaisiksi piirakoiksi, mutta toissapäivänä sain illalla vielä inspiraation keitellä pienen määrän hilloa. Raparperin lisäksi paloittelin hilloon myös yhden tuoreen ananaksen, koska päättelin sen sopivan hyvin joukkoon. Ananas taittoikin makeudellaan raparperin hapokkuutta, ja muutenkin niiden maut tukivat toisiaan. Pitää varmaan kohta taas leipoa jotain hyvää. Tämä hillo sopii varmasti vaikka mansikkakakun täytteeksi tai kääretorttuihin. Sokerin määrää hillossa voi lisätäkin säilyvyyden parantamiseksi, mutta itse tein nyt tämän pienen määrän hieman vähemmällä sokerilla, koska hillo on tarkoitus käyttää jo aika pian pois.

Ananas-raparperihillo

n. 800 g raparperia
n. 800 g tuoretta ananasta
tilkka vettä
n. 400 g hillosokeria

Huuhtele raparperin varret ja paloittele ne kattilaan. Kuori ananas, ja poista siitä kova keskus. Paloittele ananaksen hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon tilkka vettä ja kiehauta. Keitä 10 - 15 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät. Soseuta hillo sauvasekoittimella, jos haluat sileää hilloa. Sekoita joukkoon hillosokeri, kiehauta ja keitä 20 - 30 minuuttia. Kuori pinnalle syntyvä vaahto pois. Anna hillon jäähtyä puoli tuntia välillä sitä sekoitellen. Purkita puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin. Sulje kannet tiiviisti ja säilytä jäähtyneet hillopurkit viileässä.

16 kommenttia:

  1. Kiitos. Muutama raparperinvarsi odotteli vielä inspiraatiota ja nyt tuli lähtö ananaksen ostoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!:) Banaanikin sopii muuten tosi hyvin raparperihilloon. Viime kesänä saatiin purkillinen banaani-raparperihilloa, ja tosi hyvää oli sekin. Sitäkin täytyisi joskus itse tehdä.;)

      Poista
  2. Nam, mitä hilloa. Minäkin keittelin tänään hilloa, tosin pakastimesta otetuista raparpereista ja viimeisista pakastemansikoista muutaman litran. On ne vaan ihan eri toista kotitekoiset hillot mitä kaupan... toki kaupassakin on hyviä, ihan sellaisia missä näkyy oikeita marjojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein kivan makuista hilloa tuli. Mukavasti maistuu ananas joukossa. Mutta kyllä raparperi-mansikkayhdistelmäkin on hyvä. Tuo onkin hyvä tapa päästä lopuista pakastetuista eroon. Omatekoiset on parhaita, mutta sentään kaupasta jotain hyviä löytyy. Ja mielellään saa olla kunnolla marjoja mukana.:)

      Poista
  3. Huikkaus tännekin: jos kisailu kiinnostaa, niin kesän ruokahaasteen teemanahan on juurikin... raparperi :-)! Osallistumaan pääsee täältä:

    http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html

    VastaaPoista
  4. Tosi ihanalta vaikuttaa, tuo yhdistelmä on minulle aivan uusi, mutta se vaikuttaa oikein kiehtovalta!:) Tämä(kin) täytyy testata, tosin vasta sitten, kun saan lisää raparperia tädiltäni.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä yhdistelmä tästä tuli. Ajattelin ensin laittaa vaniljatangonkin joukkoon, mutta jätin sitten pois, kun halusin tällä kertaa pitää maut "puhtaina". Hyvä, että aina jostain päin raparperia löytyy.:)

      Poista
  5. Näyttää tosi namilta, pakko kokeilla kun tuota raparperia vielä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin meillä tästä yhdistelmästä pidettiin. Varmaan sopii hyvin lettujenkin kanssa.:)

      Poista
  6. Ihanaa kun muutkin blogit pursuaa raparpereja. Saa vinkkejä, että mitä sitä itse voisi vielä tehdä. Ja tuon marenki-raparperisettikin...nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sesonkiaika.;) Pitää koittaa käyttää kaikki varret johonkin. Ja vielä voi ehtiä saamaan uusiakin, jos ensimmäiset varret saa ajoissa käytettyä pois. Marenkista piirasta voin suositella!:)

      Poista
  7. Ihana ja mielenkiintoinen yhdistelmä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvä oli. Vielä, kun ehtisi tekemään banaanisen version.:)

      Poista
  8. Tätä tehdään ihan ehdottomasti, juurikin kaipaan jotain hiukan erilaista hilloa, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee vaan. Välillä on mukava johonkin käyttää muitakin kuin ihan perushilloja.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-