keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pastasalaatti


Salaatista saa pastan avulla ruokaisampaa, ja pastasalaatti sopii hyvin vaikka töihin evääksi. Salaatista voi tehdä myös lihaisan version lisäämällä joukkoon esimerkiksi suikaloitua kinkkua tai meetvurstia.

Pastasalaatti

1 pieni kerä jäävuorisalaattia
n. 3 dl keittämätöntä kukkapastaa
250 g kirsikkatomaatteja halkaistuina
1/2 kurkku suikaleina
pala kevyttä kermajuustoa kuutioina
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1 prk (185 g /110 g) Svanso chilin ja paprikan kanssa marinoituja valkosipulinkynsiä valutettuna

Kastike:
2 - 3 dl turkkilaista jogurttia
maun mukaan makeaa chilikastiketta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Suikaloi salaatti ja sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikeainekset ja lisää kastike salaatin joukkoon varovasti sekoittaen. Anna maustua hetki jääkaapissa.

11 kommenttia:

  1. Eilen tein pastasalaattia, italialainen versio :) Hyvää oli! Tuo kastike kuulostaa myös herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään juuri mietein, että italiansalaattiakin voisi tehdä pitkästä aikaa. Sekin on hyvää.:) Kastike tässä oli hyvin yksinkertainen, mutta raikas ja hyvän makuinen.:)

      Poista
  2. Hyvännäköistä!
    Mä tein kanssa pitkästä aikaa pienen makaronisalaatin viikonloppuna kun makaronia jäi vähän yli. Pitäisi useammin tehdä :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä, pastasalaatit on hyviä! Keväällä ja kesällä tulee tehtyä näitä enemmän, joko lounaaksi tai vaikka grilliruoan lisukkeeksi.:) Nyt ei olekaan tullut tehtyä vähään aikaan. Jo suunnittelen tämän tekemistä, kinkku- tai meetvurstilisällä.:)

    VastaaPoista
  4. Taas oli hurjan monta postausta, joihin olisi voinut kommentoida. Mutta pastasalaatteja rakastavana valitsin sitten tämän. ;)
    Myös minulla on tosi hyvä ohje blogissa pastasalaattin. Viimeksi tein pääsiäisen aikaan kyseisellä ohjeella, ämpärillisen. Juu,juu... iso perhe ja silleen. ;) No ei vaan, vaan kaikkien lempisalaattia, jota kyllä sitten syötiinkiin kolmena päivänä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastasalaatit on hyviä ja ruokaisia. Menevät hyvin lisukkeenakin kala- ja liharuoille. Mielellään salaattia tekeekin kerralla vähän reilummin.:) Täytyy poiketa katsomaan sinun reseptiäsi.;)

      Poista
  5. Herkullisen näköinen salaatti :) Ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä pastasalaattia, joten voisi taas kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Pastasalaatit on hyviä. Menevät vaikka lounaasta. Minun täytyisi pitkästä aikaa tehdä itse italiansalaattia. Saisi lihattoman version, kun kaupan salaateissa on aina kinkkua. Jos vaikka vappusalaatiksi...;)

      Poista
  6. Meillä on isäntä alkanut taas kuntoilemaan oikein toden teolla ja näitä pastasalaatteja kuluu. Aina ei jaksa tehdä niillä samoilla ohjeilla, joten kiitos tästä reseptistä! Tykättiin molemmat tosi kovin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastasalaatit on kyllä hyviä ja täyttäviä. Käyvät ihan ateriasta.:) Kiva, että tykkäsitte. Tämä on siitä kiva, kun tulee paljon myös noita tuoreita ja raikkaita aineksia.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-