lauantai 9. helmikuuta 2013

Mustikkariisi


Eilen teki mieli tehdä mustikoista rahkaa, mutta koska aineksia rahkan tekoon ei siihen hätään kotoa löytynyt, keittelin ensin riisihiutaleista nopeasti puuron. Puuron jäähdyttyä sekoittelin sen joukkoon kermavaahtoa ja mustikat, ja kiva marjaherkku oli sillä valmis. Tuohon kermavaahtomäärään olisi saanut enemmänkin puuroa uppoamaan, mutta puuroa tuli keitettyä pieni määrä, koska tietenkin maitokin sattui olemaan vähissä. Hyvää mustikkariisi oli kuitenkin näinkin, vaikka isommalla puuromäärällä siitä olisikin tullut paksumpaa. Mustikat olivat viime kesän omaa pensasmustikkasatoa. Pensasmustikka ei värjää niin kuin metsämustikat, joten lisäsin riisin joukkoon vielä ripauksen mustikkajauhetta antamaan väriä.

Mustikkariisi

5 dl maitoa
1 1/2 dl riisihiutaleita
ripaus suolaa
1 prk (2 1/2 dl) Flora Vispiä
n. 4 dl mustikoita
maun mukaan Dansukker SteviaSokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmista ensin puuro. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää riisihiutaleet ja keitä noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää ripaus suolaa ja anna puuron jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja sekoita se jäähtyneen puuron joukkoon. Lisää mustikat ja makeuta SteviaSokeria. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen herkku :) Tää vois upota tuolle meidän krantulle pikkumiehellekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kyllä puuro menee paremmin alas kermavaahdon ja marjojen kera.;)

      Poista
  2. Erilaiset riisijälkiruoat on hyviä, useimmiten vaan tulee appelsiineista tehtyä. Mustikoilla tuleekin kauniin väristä jälkiruokaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä on, tykkään niistä kaupan riisijutuistakin.:) Appelsiiniriisi taitaa olla niitä tunnetuimpia, mutta hyvää tulee myös marjoista.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-