keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Munakasrulla katkarapu-tomaattituorejuustotäytteellä


Eilen minua pyydettiin mukaan Karppisiskojen lanseeraamaan ja Kieku Oy:n järjestämään kananmuna-reseptikisaan. Kilpailu kuulosti mukavalta, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen, ja pikapikaa kehittelemään jotain syötävää, missä kananmuna olisi pääosassa.


Osallistumisajan ollessa jo hyvin vähissä, en jäänyt sen kummemmin miettimään erilaisia vaihtoehtoja. Paistettu munakas olisi kilpailua ajatellen ollut ehkä liian tylsä, mutta rullattuna täytteen kera munakaskin kuulostaa jo paljon mielenkiintoisemmalta.


Munakasrulla sopii hyvin väli- ja iltapalaksi, lounaaksi raikkaan salaatin kera, brunssille, piknikille, juhlissa tarjoiltavaksi jne. Täytteeksi voi laittaa mitä milloinkin mieli tekee, tonnikalaa, savukalaa, jauhelihaa, kinkkua, sieniä ym. Munakasrullaa voi nauttia joko kylmänä tai lämpimänä täytteistä riippuen. Munakasrulla on siis tosi helposti muunneltavissa eri makuihin ja tilaisuuksiin sopivaksi. Kilpailureseptiä varten tein kylmänä tarjoiltavaan munakasrullaan hieman juhlavamman täytteen katkaravuista ja tuorejuustosta.


Munakasrulla katkarapu-tomaattituorejuustotäytteellä

Munakaspohja:
4 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 rkl kuivattua basilikaa
ripaus suolaa

Täyte:
n. 4 dl sulatettuja katkarapuja
1 rs (200 g) Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1/2 pieni punasipuli
muutama tippa Tabascoa
n. 1 rkl hienonnettua tilliä
ripaus jauhettua valkopippuria
2 liivatelehteä
1/2 pienen sitruunan mehu

Riko kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, tomaattipyre sekä mausteet ja sekoita munakasmassa tasaiseksi. Kaada massa uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 - 25 minuuttia, kunnes munakas on kypsä. Kumoa munakaslevy toisen leivinpaperin päälle jäähtymään. Täytettä varten laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Hienonna sulatetut ja hyvin valutetut katkaravut. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja yhdistä vaahtoon katkaravut sekä tuorejuusto. Hienonna punasipuli hienoksi silpuksi ja lisää täytteen joukkoon. Mausta täyteseos Tabascolla, tillillä ja valkopippurilla. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatelehdet yksitellen. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täyteseoksen joukkoon. Levitä täyte munakaspohjan päälle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen rullalle kääretortun tapaan. Laita munakasrulla viileään ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja maut tasaantuvat.

12 kommenttia:

  1. Ihana ohje.Rullasi on sekä kaunis että näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tomaattipyre antaa kivasti väriä tuohon munakasmassaan. Oikein hyvää oli tälläkin täytteellä. Välillä tulee paisteltua väliin vain sipulia ja sieniä, ja syötyä lämpimänä. Hyvää silläkin tavalla.:)

      Poista
  2. Munakasrullaa ei olekaan tullut tehtyä aikoihin. Viime kerralla, josta on aikaa, tein suolaista pannarirullaa. Kauniin värinen rulla tuon tomaattipyreen ansiosta. Tuo sienitäyte täytyy muistaa ensi kesänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzapannaria olen joskus tehnyt, muttei ole tullut mieleen pannariakin rullata. Pidetään mielessä.;) Munakasrullakin on hyvää, ja tomaattipyre antaa värin lisäksi myös makua. Sienitäyte on meillä käytetyin. Jotain juustoakin voi aina laittaa mukaan, niin paremmin pysyy täytteet kasassa.:)

      Poista
  3. Ihana piristävä väri munakasrullassa! Munakasrulla on ihanaa, lapsena syötiin aina tonnikalaversiota. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Munakasrulla on tosi hyvää, ja hyvin muunneltavissa. Tonnikalatäyte maistuu meilläkin.:)

      Poista
  4. on kyllä mahtavan näköinen annos, mauistuis herkkusuun lautasellekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli oikein hyvää. Täytyy pian tehdä taas uudelleen jollain muulla täytteellä.:)

      Poista
  5. tosi ihana suolainen herkku...olen kerran kokeillut munakasrullaa, se kokeilu ei ihan mennyt niinsanotusti putkeen,joskohan sitä uskalataisi uudestaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää, kiitos.:) Aina kannattaa yrittää uudelleen.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-