keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Avokado-suklaavanukas


Avokadoja on nyt tullut ostettua, kun ovat olleet edullisia valmiissa kilon pusseissa. Enimmäkseen olen syönyt avokadoja sellaisenaan, mutta tänään tein välipalaksi vanukasta. Pakastetut banaanit kuohkeuttivat sopivasti koostumusta, antoivat tarvittavan makeuden sekä tekivät vanukkaasta raikkaan viileää. Avokadoista tehty vanukas on kiva ja terveellinen välipala. Vaikkei vanukas ihan mahdottoman makeaa olekaan, helpottaa se kuitenkin hyvin makean nälkääkin.

Avokado-suklaavanukas

2 kypsää avokadoa
2 pakastettua banaania
1 1/2 dl kevytmaitoa
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Kuori ja paloittele tehosekoittimeen avokadot ja lisää kohmeiset banaanit. Mittaa joukkoon maito sekä kaakaojauhe. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.

13 kommenttia:

  1. Tässä haaste jonka sain ja laitan eteenpäin. Jos kiinnostaa niin tsekkaa http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/01/loistava-omenapie-haaste.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haasteen lisäksi arpakin valitsi sinut. Onneks olkoon sinulle on palkinto http://laaxojnas.blogspot.fi/2013/01/cajun-maustetut-kana-artisokkavartaat.html laitahan tietos mulle sähköpostiin niin laitan ensi viikolla palkinnon matkaan. laaksojnas@gmail.com

      Poista
  2. Avokaadopohjainen suklaavanukas on kyllä herkkua,tosin aina laitan maidottoman version.Kun muutin tänne takaisin joskus vajaa 5 vuotta sitten asuin pohjoisessa ja autoin välillä tuttua ravintoloitsijaa ,jolla oli vegaaniravintola vegaanikylässä korkealla vuorilla.Tein avokaadosuklaavanukasta(makeutin taateleilla)ja ihan täydestä meni esim,lapsiin:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätäkin vanukasta voi tehdä niin monenlaisin muutoksin. Maidon voi hyvin jättää poiskin ja tehdä hieman paksumpaa, tai sitten käyttää jotain muuta nestettä. Täytyy joskus makeuttaa myös taateleilla, antaa varmasti erilaista tuntumaa ja makua.:) Sinulla on taatusti ollut erittäin mielenkiintoinen elämä ja paljon olet kaikkea nähnyt ja kokenut.:)

      Poista
  3. En ikinä voisi uskoa, että tällaisista aineksista voi saada suklaavanukasta.;) Näyttää kyllä todella hyvältä, niin hyvältä itse asiassa, että uteliaisuudesta on pakko kokeilla tätäkin ohjetta joskus.:) Olen tehnyt suklaavanukasta vain perinteisemmällä tyylillä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin aika jännä juttu.:D Mutta kyllähän tuosta avocadosta aika kermaisen oloinen sose tuleekin, ja ihmeesti se vain muiden ainesten kanssa muuntautuu vaikka vanukkaaksi, ja ihan mahdottoman helposti vain surauttamalla ainekset sekaisin.:) Suklaatakin tähän voisi tietysti joukkoon sulattaa, ja kaikenlaista muutakin variaatiota tehdä, mutta tämä oli nyt tällä kertaa tällainen hieman terveellisempi versio.;)

      Poista
  4. No mutta! Kylläpäs on omituiset ainekset..Jos joku sanois mulle enneku maistaisin et tässä on avokaadoa... en ehkä maistaisi..onkohan tätä pakko kokeilla :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain avocado tällaiseenkin hyvin taittuu.:) Noilla mittasuhteilla pystyin avocadonkin joukosta maistamaan, mikä ei itseäni haitannut, mutta mittasuhteita voi tietenkin muutella omaan makuun sopivammaksi. Ja tosiaan käyttää vaikka taateleitakin mukana, ja lisätä vaikka vaniljaa mausteeksi jne.;) Kannattaa kokeilla, jos vaikka tykkäisit.:)

      Poista
  5. Sinun herkkusi on miljoona kertaa paremman näköistä mitä minun kokeiluni vähän vastaavasta oli muutamia kuukausia sitten.... avocadoa,mangososetta + makeutta.... ei iskenyt ulkonäöllisesti olleskaan. Miehelle en edes yrittänyt tarjota, vaan itse maistelin ja loput laitoin pois...niin epätaloudellista kun se olikin.... kovasti tekemääni kehuttiin monissa blogeissa, vaan mulle ei natsannut. Pitääpä kokeilla banaani ja kaakaolisällä pieni annos, josko sitten suu napsaisi, erikseen kun kaikki komponentit ovat mieleisiä.

    Mää kovasti odottelen vuodatuksen siirtoja...viime yönä alkoi blogien siirto uudelle alustalle ja blogien aloitussivuilla näkyy vaan mustaa + tiedote...pääsis jo laittamaan postauksia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan suklaavanukkaan näköistä tuli. Kaakaojauhe tekee ihmeitä!;D Avocadosta ja mangosta tuleekin varmaan hieman epämääräisemmän näköistä. Joskus on harmi heittää jotain pois, mutta aina ei vain kaikesta tule sellaista mistä pitäisi. Ei tämä kaakaoinenkaan versio varmaan kaikille maistu. Jos oikein avocadoja inhoaa, niin saattaa jäädä syömättä, kun avocadon tuolta kuitenkin pystyy erottamaan. Itse kuitenkin ihan pidin tästä, ja muunkinlaisia versioita aion vielä kokeilla.:)

      Huomasin, että nyt se vuodatuksen siirto toden teolla alkoi, kun tulee pelkkä ilmoitus. Toivottavasti silläkin puolella nyt alkaa homma kunnolla toimimaan ja ne kaikenlaiset vanhatkin vaivat jäisi pois. Täytyykin päivitellä tuota linkkilistaani sitten, kun siirto on ohi. Mm. sinun ja Vilijaanan blogit uupuu vielä listoiltani.

      Poista
  6. Tätä teenkin tässä lähipäivinä, sattuu olemaan avocadotkin jo kypsiä tuossa pöydällä. Oikein hyvä välipala ennen reenejä, kiitti ohjeesta. Taas :D
    Tuo avocado on jännä, mulle tulee mieleen hieman mascarpone koostumukseltaan. Sopii oikein hyvin vaikka persikanlohkojen seuraksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri katselin, että pitää tehdä itsekin taas, kun avokadot on jo niin pehmeitä. Kiva ja terveellinen välipala tästä vanukkaasta tulee.:) Aika jännä hedelmä tuo on, taipuu makeaksi ja suolaiseksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-