lauantai 5. tammikuuta 2013

Aprikoosivispipuuro


Kuivatuista aprikooseista tehty vispipuuro on hyvän makuista ja pirteän väristä. Vispipuuro maistuu niin välipalana kuin jälkiruokanakin.

Aprikoosivispipuuro

1 l vettä
1 ps kuivattuja aprikooseja
1 1/2 dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
ripaus suolaa

Keitä aprikooseja vedessä kunnes ne pehmenevät. Vatkaa mannasuurimot ripotellen kiehuvaan liemeen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Mausta puuro sokerilla ja ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella.

6 kommenttia:

  1. Onpa pirteää puuroa! Vispipuuro on kyllä todella hyvää, varsinkin kesällä maistuu kylmän maidon kanssa. Meillä ei vaan olla oikein kokeiltu muuta kuin viinimarjoista. Kuivattuja aprikooseja tulee usein naposteltua ihan sellaisenaan karkin asemesta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enimmäkseen vispipuuroa tuleekin tehtyä kirpeistä marjoista, puolukoista ja herukoista. Vaihtelu kuitenkin välillä virkistää, ja aprikooseista saa pirteän keväisen näköistä puuroa.:) Kuivatut hedelmät ovat hyviä naposteltavia.:)

      Poista
  2. Herkun näköistä - meillä vaan ei vispipuuro kelpaa muille kuin minulle oikein millään maulla :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Pelkästään itselle ei varmaankaan kauhean usein viitsi sitten puuroa keitellä. Jännä, kun usein vispipuuro on ihan niitä tykätyimpiä puuroja.

      Poista
  3. Ihanan näköistä on puurosi. Meillä aprikoosit vielä pussissa, vaan aikomus on ollut tehdä niistä puuroa, sillä aprikoosiversio on meillä yksi suosituimmista vatkatuista puuroista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aprikooseista tulee tosi hyvä puuro. Harvemmin vain niistä tulee tehtyä, kun marjoja on niin paljon pakastimessa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-