perjantai 28. joulukuuta 2012

Piparjuurisilli


Matjessillifile -pakkauksen päältä löytyvä ohje piparjuurisillille on yksi suosikeistamme. Joulupöytäänkin tein silliä tuplamäärän. Piparjuurisilliä tehdään usein myös kesällä. Se on loistava lisuke uusille perunoille.

Piparjuurisilli

1 pkt (150 g) Ahti Matjessillifileitä
0,8 dl Creme Fraichea
1 rkl Felix piparjuuritahnaa
1 pieni punasipuli
2 tl limetin mehua
ruohosipulia
tilliä
ripaus sokeria

Paloittele sillifileet paloiksi. Hienonna sipuli, ruohosipuli sekä tilli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada sillipalojen päälle. Anna maustua kylmässä muutama tunti.

11 kommenttia:

  1. Matjessillin makuun en ole vielä tottunut niin, että voisin sanoa pitäväni siitä. Kokeilemisen arvoinen resepti kyllä - ja ehkä juuri sopiva tapa totutella tuon sillin makuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään matjessilliä tule muuten syötyä. Joskus vain satuin kaupassa pakkauksen päältä huomaamaan tuon piparjuurisillin ohjeen. Kuulosti niin hyvältä, että pakko oli kokeilla. Tosi hyvää on.:) Meillä mies on sillien suhteen aika nirso, mutta tämä on herkkua.;)

      Poista
  2. meille jäi yksi sillifile käyttämättä kokonaan,pitäisi varmaan kehitellä siitä jotakin ,vaikka tämäntapaista...voikohan sitä pakastaa,kyllä varmaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tätä tai jotain saman tyyppistä. Tosi hyvää on. Kesälläkin uusien perunoiden kanssa kiva, kun samalla tästä tulee mukaan kylmä kastike.:) Pakastamisesta saattaa ehkä ainakin sillin rakenne kärsiä...

      Poista
  3. Mitesn tujua tuo tahna on? Mietin vaan että miten olisi korvattavissa jos ei tahnaa ole?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparjuuritahnassa on aikamoisen hyvin voimaa. Pieni nokare usein riittää hyvinkin. Milläköhän sitä sitten lähtisi korvamaan... Piparjuuren tilalle kävisi varmasti hyvin myös chili jossain muodossa.

      Poista
    2. Ei kun meinasin että paljonkohan sitä piparjuusta tarttisi oikein raastaa sekaan.

      Poista
    3. No, niinpä tietysti.:D Minulla ei vielä ole tuoreesta piparjuuresta kokemusta, kun omat on vasta kesällä laitettu kasvamaan eikä ole tullut koskaan ostettua. En oikein osaa verrata tuoretta raastetta tuohon tahnaan. Varmaan pitää vain kokeilemalla ja oman maun mukaan raastetta lisätä.

      Poista
  4. Täällä muuten kuunnellaan Joutsenen Tomin laulua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ihan sitä varten minäkin tähän koneelle äsken tulin, kun tarkoitus oli laittaa Joutsenen laulut soimaan.;) Juuri joulun alla tuli taas pitkästä aikaa nähtyä livenäkin.:D

      Poista
    2. Me nähtiin kesällä ennen Metallicaa. Amorphis oli kyllä kova!

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-