maanantai 31. joulukuuta 2012

Imelletty perunalaatikko


Joulun laatikkoruoista imelletty perunalaatikko on suosikkini. Sitä pitää tehdä joka jouluksi.

Imelletty perunalaatikko

2 1/2 kg jauhoisia perunoita
vettä
50 g voita
3/4 dl vehnäjauhoja
noin 5 dl maitoa tai keitinlientä
suolaa
raastettua muskottipähkinää
siirappia

Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori perunat kuumina ja soseuta heti voin kera survimella. Ripota hiukan jäähtyneeseen soseeseen puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Peitä astia kannella ja anna imeltyä lämpimässä paikassa tunnin ajan. Sekoita joukkoon loput jauhot ja anna soseen imeltyä edelleen lämpimässä paikassa vähintään 3 - 4 tuntia tai yön yli seuraavaan päivään. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana.Lisää maitoa tai vettä sen verran, että soseesta tulee puuromaista. Mausta sose suolalla, siirapilla ja muskottipähkinällä. Kaada sosetta voideltuun uunivuokaan vain reippaasti puolilleen, sillä sose kuohuu kypsyessään. Paista laatikkoa uunissa 150 asteessa 2 - 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-