perjantai 7. joulukuuta 2012

Hirvikäristys


Itsenäisyyspäivän kunniaksi eilinen ateria koostui pitkälti kotimaisista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Oman maan perunoista ja nauriista tehdyn muusin kanssa syötiin lähimetsistä kaadetun hirven paistista valmistettua käristystä. Ainoastaan käristyksessä käytetty olut oli saksalaista, koska kyseinen merkki sopii maultaan hyvin juuri käristykseen. Annoksen viimeistelevät puolukat taas olivat omin käsin metsästä syksyllä poimittuja. Pari tuntia haudutettu käristys oli maukasta ja liha mureaa. Oluen maku voi alussa tuntua liian voimakkaalta, mutta maku mietonee haudutuksen aikana. Osan oluesta voi kuitenkin korvata myös vedellä, jos haluaa liemestä miedompaa.

Hirvikäristys

voita
n. 600 g hirven paistia
1 sipuli
1 tlk (33 cl) Grafenwalder Pils III -olutta
suolaa
laakerinlehti
muutama katajanmarja
mustapippurirouhetta

Leikkaa kohmeinen hirven paisti ohuiksi lastuiksi. Ruskista lihat pienissä erissä pannulla voissa. Mausta suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla voissa. Lisää sipulien joukkoon ruskistetut lihat sekä olut. Kiehauta ja mausta laakerinlehdellä, katajanmarjoilla sekä mustapippurirouheella. Lisää tarvittaessa suolaa. Hauduta käristystä miedolla lämmöllä 1 - 2 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-