sunnuntai 5. elokuuta 2012

Mausteliemi pakasteravuille


Nyt on taas rapuaika, ja tuoreitakin rapuja on saatavilla. Tässä kuitenkin pakasteravuille tarkoitettu ohje, jos tuoreita rapuja ei saa, tai niiden hinta tuntuu liian kalliilta. Pakasteravuistakin saa ihan kelvollista syötävää, vaikka onhan se tuore aina kaikkein parasta.

Mausteliemi pakasteravuille

n. 1 kg pakasterapuja
2 l vettä
2 dl olutta
n. 1/2 dl karkeaa suolaa
3 sokeripalaa
tilliä

Kiehauta vesi, olut, suola ja sokeri. Lisää tilli ja anna jäähtyä haaleaksi. Poista tilli ja lisää jäiset ravut ja tuoretta tilliä. Anna maustua viileässä n. puoli vuorokautta ja tarjoa esim. paahtoleivän ja voin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-