tiistai 21. elokuuta 2012

Mausteinen omenahillo


Omenapuissa alkaa jo varhaisimmat lajikkeet kypsyä, ja mikäpä sen parempi tapa säilöä omenoita kuin keitellä niistä hilloa. Puhtaita kotimaisia omenoita on turha hilloa varten edes kuoria. Soseutettaessa kuoret kuitenkin menevät ihan hienoksi ja kuoret antavat hilloon vain lisää väriä. Omenat soseutan hilloihin helposti ja nopeasti sauvasekoittimella.

Mausteinen omenahillo

1 kg omenoita
2 dl vettä
400 - 600 g hillosokeria
jauhettua kanelia
jauhettua inkivääriä
vaniljasokeria

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot kattilaan ja lisää vesi. Keitä, kunnes omenalohkot pehmenevät. Soseuta omenat. Lisää hillosokeria maun ja omenoiden happamuuden mukaan, ja mausta hillo kanelilla, inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Kiehauta hillo, ja jos pinnalle nousee vaahtoa, kuori se pois. Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.

Kuva: Fiskars
Fiskarsin omenanlohkoja on näppärä apuväline, jolla saa yhdellä painalluksella omenasta siemenkodan pois ja omenan kahdeksaan lohkoon. Hillo-omenat on lohkojan kanssa nopeasti keittovalmiina, ja on tämä oiva apuri piirakankin teossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-