torstai 23. elokuuta 2012

Appelsiini-punasipulisalaatti


Appelsiineista saa punasipulin kera pirteän ja raikkaan salaatin. Appelsiini-sipulisalaatti onkin aika klassikko. Hain salaattiin vähän uutta makua kapriksista ja mausteista, sekä pientä purutuntumaa manteleista. Mainio lisuke!

Appelsiini-punasipulisalaatti

2 appelsiinia
1 punasipuli
1 rkl kapriksia
kymmenkunta kuoretonta mantelia
oliiviöljyä
balsamico blancoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
n. 1 tl sumakkia
timjamia
mustapippurirouhetta

Kuori appelsiinit ja leikkaa ne ohuehkoiksi siivuiksi. Leikkaa siivujen reunoista halutessasi kalvot pois. Kuori punasipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Lado appelsiinisiivut ja sipulirenkaat laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele joukkoon kaprikset. Murskaa mantelit rouheeksi ja ripottele salaatin päälle. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä sekä vaaleaa balsamietikkaa. Ripottele päälle ripaus suolaa sekä sokeria. Mausta lopuksi sumakilla, timjamilla sekä mustapippurirouheella. Laita salaatti viileään tekeytymään ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-